Tuesday, September 28, 2010

Gateau aux noisettes



150g de beurre
3 oeufs
150g de farine
150g de sucre glace
5g de levure chimique
75g de noisettes entieres ou noisettes concasees

150g butter

3 eggs

150g flour

150g icing sugar

5g baking powder

75g whole or crushed hazelnuts


1. Preparer tous les ingredients.
Prepare all of the ingredients.

2. Concasser les noisettes et les faire les griller a sec.
Crush the hazelnuts and dry roast them?

3. Travailler au fouet le beurre ramoli et le sucre glace.
Whisk the butter with the icing sugar to soften.

4. Ajouter les jaunes d'oeufs un a un...
Add the egg yolks one by one...

5. ...puis la farine avec la levure et les noisettes refroidies.
...then the flour with the baking powder and the cooled nuts.

6. Melanger.
Mix.

7. Battre les blancs en neige...
Beat the egg whites...

8. ...les rajouter au melange.
....and add them to the mix.

9. Mouler dans le moule a petit gateaux en silicone.
Place them in the little silicon .cake cases.

10. Cuir a four prechauffe (200'C)
Cook in a preheated oven....

11. ...15 a 20 mn environ.
for 15 to 20 minutes.

12. Attendre quelques instants avant de demouler. Laisser refroidir.
Wait a few moments before removing from the cake mould. Leave to cool.

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